9.4.2018. 17:24
0
Pet stvari koje trebate čistiti svaki dan
Svi vole čist i uredan dom, ali nekad nemamo vremena da ga svaki dan detaljno očistimo.
Uprkos tome, neke stvari nemojte nikad preskočiti, a Bright Side je napravio kratki popis. Dosta je da odvojite desetak minuta kako bi održali higijenu.

Kuhinjske krpe

Nedavne studije pokazale su kako su kuhinjske krpe najveći prenosioci zaraza u kuhinji. Ista stvar važi i za male peškire u kapatilu. Zbog toga ih treba mijenjati jednom dnevno ako imate veliku porodicu.

Ključevi

Držač ključeva je pravo leglo bakterija. Nikad ih ne čistimo, a stalno ih diramo prljavim rukama. Stavljamo ih u prljave džepove i često nam padaju na pod. Rezultat je da donosimo nevjerovatan broj bakterija u naš dom. Očistite ih antiseptičkim maramica kako bi spriječili zarazu.

Umivaonik i sudopera

Možda mislite da je nakon pranja ruku ili suđa, opran i umivaonik i sudopera, ali nije tako. Na njihovim rubovima zadržavaju se brojne bakterije.

Daska za rezanje

Ako koristite drvene daske, namočite ih u mješavinu sirćeta i vode (1:1) nekoliko minuta, svaki put kad završite s kuvanjem. Ovaj trik će vam pomoći da se riješite bakterija i gljivica nakupljenih na površini.

Četkice i spužve za šminkanje

Ako dugo vremena koristite isti pribor za šminkanje, nakon svakog korišćenja ga očistite u toploj, sapunastoj vodi kako ne bi prenijeli na lice mikrobe i bakterije.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.