1.11.2015. 12:13
0
Grčkim bankama za „preživljavanje“ potrebno 14,4 milijardi evra
Četiri najveće grčke banke moraju obezbijediti 14,4 milijardi eura kako bi preživjele potencijalne ekonomske šokove, saopštila je danas Evropska centralna banka (ECB).

ECB je to saopštila nakon detaljne provjere finansijske situacije u tim bankama, prenio je AFP.

Ova cifra je manja od očekivane na osnovu planova dogovorenih sa grčkim partnerima.

Alfa Banka, Eurobanka, Nacionalna banka Grčke i Pireus prošle su kroz provjeru koju ECB naziva "sveobuhvatna procjena", navodi AFP.

Ove četiri privatne banke treba da do 6. novembra podnesu planove o dokapitalizaciji kao i da navedu koliko im je novca potrebno za dalje poslovanje.

ECB je izvršila provjeru stanja u ovim bankama u okviru novog paketa kreditorske finansijske pomoći vrijednog oko 85 milijardi eura.

(Nedim Pobrić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.