2.1.2016. 13:36
0
BDP BiH u trećem kvartalu 2015. porastao 3,1 posto
Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) BiH u trećem kvartalu 2015. godine, u odnosu na isti kvartal prethodne godine, iznosio je 3,1 posto.
Sezonski podešena serija podataka pokazuje rast BDP u trećem kvartalu 2015. od 0,1 posto u odnosu na prethodni kvartal, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Posmatrano po područjima klasifikacije djelatnosti u trećem kvartalu 2015. godine značajan realni rast bruto dodane vrijednosti zabilježen je u djelatnostima: administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 12,4 posto, finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 6,7 posto, te stručne, naučne i tehničke djelatnosti 6,1 posto.

Realni pad bruto dodane vrijednosti zabilježen je u djelatnostima: prijevoz i skladištenje 2,8 posto, snabdijevanje vodom; uklanjanje otpadnih voda, upravljanje otpadom, te djelatnosti sanacije okoliša  1,9 posto i ostale uslužne djelatnosti 1,4 posto.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.