10.1.2016. 19:31
0
Bill Gates u prvoj sedmici 2016. izgubio 4,5 milijardi dolara, Jeff Bezos 5,9 milijardi
Četiri stotine najbogatijih ljudi svijeta izgubilo je oko 194 milijarde dolara u prvoj sedmici 2016. godine nakon što su vrijednosti dionica na berzi pale zbog najave pada kineske ekonomije i pada cijena nafte, piše Bloomberg.

U prvoj sedmiciove godine najviše je izgubio osnivač Amazona Jeff Bezos, čak 5.9 milijardi dolara, jer je vrijednost dionice Amazona pala za više od 10 posto. 

Bill Gates, najbogatiji čovjek svijeta, izgubio je 4,5 milijardi dolara, a Španac Amancio Ortega, drugi najbogatiji čovjek svijeta, 3,4 milijarde. 

47 milijardera "osiromašilo" je za milijardu dolara ili više tokom najgore sedmice na američkim berzama od 2011. godine, prema podacima Bloomberg Billionaires Indexa.

(Nedim Pobrić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.