25.3.2016. 15:13
0
Od 1. aprila novo poskupljenje cigareta
U BiH će od 1. aprila poskupiti dvadesetak vrsta cigareta iz asortimana Fabrike duhana Rovinj od 10 do 20 feninga po kutiji, potvrđeno je u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Povećane će biti cijene cigareta Dunhill Fine Cut Blue i Dunhill Fine Cut Blonde sa 4,80 KM na pet KM.

Nova cijena York NEO Red i Blue i York NEO 100s biće 4,60 KM, dok će cigarete York Slims Blue i Lila sa 3,50 KM poskupiti na 3,60 KM.

Od cigareta koje proizvodi Fabrika duvana Banjaluka, od 1. aprila cigrete “Eva” će poskupiti sa 4,10 na 4,20 KM.

Cijene cigareta u BiH posljednji put povećane su početkom ove godine, na i do 60 feninga po kutiji.

Poreski obveznici i druga lica koja se bave prometom cigareta i duvana, dužni su ukoliko žele povećati cijene cigareta o tome obavijestiti UIO mjesec dana ranije. Isto tako, moraju obavjestiti sve svoje partnere koji prodaju cigarete na tržištu da se prilikom stupanja na snagu novih maloprodajnih cijena moraju popisati sve zalihe cigareta i obračunati i platiti razlika akcize na cigarete utvrđene kao zalihe u popisnim listama.

(SRNA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.