11.4.2016. 19:49
0
SAD: Ne smijemo ulogu ekonomskog lidera prepustiti Kini
Američki ministar finansija Jacob Lew je u ponedjeljak izjavio da SAD trebaju zadržati ulogu globalnog ekonomskog lidera, javlja Anadolu Agency (AA).
Lew je naglasio kako SAD trebaju i dalje biti lider u oblasti ekonomije u svijetu i kako ne smiju dopustiti da tu ulogu preuzme Kina. 

"Ako želimo raditi za američki narod, potrebno je da prigrlimo nove igrače na globalnoj ekonomskoj sceni i da osiguramo da oni ispunjavaju standarde sistema koji smo mi izgradili", rekao je Lew u obraćanju na Vijeću za vanjske odnose. 

Upozorio je da bi za SAD posljedice bile vrlo negativne, ako bi lidersku poziciju prepustila drugim zemljama. 

"Najgori mogući rezultat bi bio da se udaljimo od liderske uloge i da je prepustimo drugima", kazao je Lew.
(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.