6.6.2016. 20:32
1
Slovenija: Broj prijavljenih na zavodima za zapošljavanje smanjen za devet posto
Broj nezaposlenih u Sloveniji je prema podatcima državnog zavoda za zapošljavanje u godinu dana smanjen za 9 posto, a zbog sezonske prirode rada trenutačno je na tržištu rada najtraženije zanimanje konobara.
Krajem svibnja u službenim je evidencijama bilo prijavljenih 102.000 osoba koje traže posao preko burze rada, što je 3 posto manje nego u travnju i čak 9 posto manje nego u svibnju prošle godine.

Trenutno slovenski poslodavci oglašavaju više od 400 slobodnih radnih mjesta za konobare, a nešto manje za vozače kamiona, nekvalificirane radnike za rad u industriji na jednostavnijim poslovima, te čistače i higijeničare, a od stručnih zanimanja vrlo su traženi još elektroinstalateri, metalostrugari i varioci.

Prema podacima statističkog zavoda stopa nezaposlenosti trenutno je 12 posto i u blagom je padu.
(Fena)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.