18.8.2016. 9:27
0
Inspektori ruske fitosanitarne inspekcije danas u BiH
Inspekcija Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije (Rosselkhoznadzor) danas će posjetiti BiH.

Ruska delegacija uvjerit će se u funkcioniranje sistema u BiH, obim proizvodnje voća i povrća i mogućnost isporuke u Rusiju.

Termini i lokacije održavanja sastanaka sa zvaničnicama vlasti još nisu poznati, najavljeno je iz Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja.

Spomenuta ruska inspekcija uvela je početkom augusta privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz BiH zbog nedostatka potvrde o sigurnosti proizvoda.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović ranije je  potvrdio dolazak ruske fitosanitarne inspekcije za 18. august u skladu sa dogovorom sa direktorom Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije Sergejem Aleksejevičem Dankvertom.

Ministar Šarović je je uvjeren da će ova ugovorena misija proteći uspješno.


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.