18.8.2016. 9:44
1
Za mjesec inspektori izvršili 426 kontrola, izdato 300 prekršajnih naloga
Tržišno-turistički i inspektori rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove svakodnevno od 8 do 02 sata provode nadzore nad radom pravnih i fizičkih lica koja obavljaju ugostiteljsku, obrtničku, trgovačku ili uslužnu djelatnost, prenosi agencija Patria.

Za vrijeme trajanja festivala narodne muzike "Ilidža 2016", njihove timske aktivnosti bile su prioritetno usmjerene na području te općine, kao i u Općini Novi Grad, a potom i u ostalim općinama u KS. Naglašavajući da se prekršaji, koji se odnose na izdavanje fiskalnog računa i angažovanje radnika "na crno", mogu sankcionisati samo kada ih na licu mjesta konstatuju, inspektori su istakli i da je, posebno noću, njihov rad otežan.

Tako se nerijetko dešava da osobe koje rade "na crno" samovoljno napuštaju radna mjesta, odbijajući pokazati lična dokumenta. Bez obzira na otežavajuće okolnosti, inspektori KUIP-a su saglasni da u punom kapacitetu, svakodnevno, uključujući i dane vikenda, nastave pojačane nadzore svih pravnih i fizičkih lica koja u Kantonu Sarajevo podliježu inspekcijskom nadzoru, bez ikakvih izuzetaka.

U posljednjih mjesec dana kantonalni tržišno-turistički i inspektori rada izvršili su ukupno 426 kontrola, od čega 145 kod pravnih i 281 kod fizičkih lica. Na osnovu utvrđenog stanja izdali su 300 prekršajnih naloga u iznosu od 358.431,00 KM, te 134 osobe zatekli na radu u satusu "radnika na crno".



(NAP)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.