7.9.2016. 12:17
0
Oštar pad industrijske proizvodnje u Njemačkoj
Njemačka industrijska proizvodnja zabilježila je oštar pad u julu, izazvavši zabrinutost zbog usporavanja ekonomije na početku trećeg kvartala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Ministarstva ekonomije te zemlje, industrijska proizvodnja, ključna mjera zdravlja najveće evropske ekonomije oslabila je za 1,5 posto u julu u odnosu na prethodni mjesec. Analitičari su predvidjeli rast od 0,1 posto.

Proizvodnja u industriji opala je za 2,3 posto, a najveći pad zabilježen je u proizvodnji kapitalnih proizvoda - 3,6 posto. 

Proizvodnja energije porasla je za 2,6 posto u julu, dok su blagi vremenski uslovi pogurali i građevinsku djelatnost koja je zabilježila rast od 1,8 posto. 

"Čak iako su podaci o industrijskoj proizvodnji često predmet kasnijih revizija, oštar pad izaziva zabrinutost o daljem hlađenju njemačke ekonomije", ocijenio je ekonomski stručnjak Carsten Bryeski.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.