31.10.2016. 16:13
0
Raiffeisen banka u 2016 godini donirala četiri Rafa žirafa igrališta u vrijednosti od 80 000 KM
Ove godine otvorena tri igrališta u vrtićima na Palama, u Zenici i Trebinju.Do sada donirano ukupno 24 igrališta širom Bosne i Hercegovine
Ove godine donirali smo četiri igrališta i raduje me što će nove i kvalitetne sprave postavljene na ovim igralištima uveseljavati mališane koji će na zabavan način moći razvijati svoje vještine. Sastavni dio svih igrališta je Rafa Žirafa, simbol naše dječije štednje, a projekat realizujemo sa našim

partnerom kompanijom Western Union“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da Banka kroz različite aktivnosti kontinuirano nastoji promovisati trajne vrijednosti, razvijati svijest djece o važnosti štednje i njenoj korisnosti za ekonomiju i društvo. 

Ove godine Raiffeisen banka je realizovala postavku igrališta u vrtićima „Buba Mara“, Pale; „Potpuna odgovornost“, Zenica; te „Naša radost“ iz Trebinja. Svečano otvorenje igrališta u okviru zoološkog vrta u Tuzli je planirano za mjesec novembar. 

U okviru svoje strategije održivosti čiji je fokus pružanje podrške djeci, Banka kroz različite inicijative daje pozitivan doprinos lokalnoj zajednici i okruženju u kojem posluje. U skladu s ovakvim opredjeljenjem, Raiffeisen banka od 2008. godine oprema dječija igrališta te na taj način obilježava i Svjetski dan štednje. Za 2017. godinu, Banka je donirala igrališta vrtićima u Banovićima, Cazinu i Derventi. 

Pored toga, već tradicionalno povodom Svjetskog dana štednje poslovnice Raiffeisen banke posjeti veliki broj djece. Tako je ove godine preko 300 mališana iz škola i vrtića širom BiH imalo priliku upoznati se sa značajem pojma štednje, a na kraju su im uručeni i prigodni pokloni.



 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.