11.11.2016. 21:29
0
Vodeni val iz HE Bajina Bašta uništio i ribogojilišta na Drini
Konstrukcija sa mosta na Drini između Ljubovije i Bratunca, srušena je nakon naglog ispuštanja vode iz hidroelektrane Bajina Bašta.

Voda iz HE Bajina Bašta, prema prvim najavama, trebala je biti puštena 10. novembra, ali je puštena tri dana ranije. Vlasti iz Srbije kritikuju upravu hidroelektrane. Traže da se ustanovi ko je krivac za ovaj propust. Pitaju se šta bi bilo da su tokom ispuštanja vode na skelama uz most bili radnici.

Osim konstrukcije mosta, uništen je i dio ribnjaka koji se nalazi nizvodno.

Još uvijek nije poznato kolika je pričinjena šteta. Prema procjenama ona već sada iznosi između 600 i 800 hiljada KM samo na mostu, a šteta na ribogojilištima tek će biti utvrđena.

Vlasnici ribogojilišta kažu da se nisu stigli pripremiti za ovaj vodeni talas, koji je došao iznenada.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.