16.11.2016. 20:00
0
Nakon današnjeg sastanka u Mostaru: Neće biti smanjena plaća u telekomunikacijskim poduzećima
Na sastanku, održanom u srijedu u Mostaru, dogovoreno je da se čim prije nastave pregovori oko usklađivanja granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u Federaciji BiH te da se cijena rada u telekomunikacijskim poduzećima neće smanjivati.

Sastanku, na kojem se razgovaralo o privremenog zastoja u pregovorima, nazočili su federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, predsjednika Sindikata BH Telecoma Fikret Alić i predsjednik Sindikata Hrvatskih telekomunikacija Mostar Pero Obad, priopćio je zajednički pregovarački tim.

Dogovoreno je da se pregovori čim prije nastave do konačnog zaključenja kolektivnog ugovora, a da će dostignuta vrijednost cijene rada u trenutku početka pregovaranja, izražena kroz neto satnicu prije oporezivanja u iznosu od 3,87 maraka, ostati nepromijenjena.

To znači da plaće u telekom operaterima ostaju na istoj razini i da neće biti njihovog smanjenja, navodi se u priopćenju.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.