28.11.2016. 11:01
0
U oktobru u BiH zabilježen rast industrijske proizvodnje
Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u oktobru porasla je za 3,4 posto u odnosu na septembar, te bilježi rast od 4,5 posto u odnosu na oktobar prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U oktobru proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 6,5 posto u odnosu na septembar, kapitalnih proizvoda za 1,3 posto, energije za 0,8 posto, te intermedijarnih proizvoda za 0,6 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 0,3 posto. 

U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja energije veća je za 12,3 posto, kapitalnih proizvoda za 9,3 posto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,2 posto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 3,1 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 12,7 posto.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.