20.12.2016. 16:41
0
Fadil Novalić: Budžet je likvidan i takav će ostati
Budžet je likvidan i takav će ostati, ustvrdio je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić odgovarajući na jednu od poslaničkih primjedbi izrečenih na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na čijem je dnevnom redu federalni budžet za narednu godinu.

Također je premijer naveo da Vlada nije prihvatila amandmane podnesene na ovoj sjednici na tekst budžeta, ali budući da predlagači nisu odustali od većine amandmana, o njima se izjašnjava Dom prije konačnog glasanja o budžetu.

Jedan od amandmana uložila je Vlada i budući da je ona predlagač budžeta, automatski je postao sastavni dio predloženog budžetskog teksta.

Vladinim amandmanom je za dva miliona uvećana prvobitno predložena stavka za podršku federalnog niva kantonima kao nižim nivoima vlasti, tako da je novi predloženi iznos za te namjene 12 miliona KM. Drugim amandmanom Vlade, propisano je devet miliona KM za sanaciju lošeg stanja u zdravstvenim ustanovama, kantonalnim bolnicama.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.