29.1.2017. 17:32
0
Nijemci zabrinuti zbog Trumpove politike: Milioni Nijemaca bi mogli ostati bez posla
Istraživanje urađeno u saradnji s nekoliko ekonomskih organizacija u Njemačkoj, pokazuje kako politika američkog predsjednika Donalda Trumpa prijeti blagostanju te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Rezultati istraživanja koje je uradio list "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" s nekoliko ekonomskih organizacija pokazuju da bi antiglobalizacijska politika Trumpa mogla uzrokovati ozbiljne probleme Njemačkoj.

Direktor Instituta za ekonomsko istraživanje iz Minhena Clemens Fuest istakao je kako ukoliko ekonomski odnosi sa Njemačkom budu dovedeni do nule, a 1,6 miliona ljudi bi moglo ostati bez posla. 

Ukoliko i Evropa poduzme određene mjere, rizik bi mogao biti još veći, smatra Fuest koji je dodao kako Njemačka, koja je zemlja izvoznik, zbog restrikcija u svjetskoj trgovini osjeća veće posljedice nego druge zemlje. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.