9.2.2017. 11:21
0
Konaković: Trebamo se baviti ekonomijom, a ne politikom i različitostima
Najbitnije je da se svi bavimo ekonomijom, zaposlenjem i investicijama od koji građani imaju koristi, a ne politikom - kazao je danas premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković tokom Ekonomskog foruma kojeg je organizirao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.
Dodao je da u BiH ima mnogo različitosti koje se zbog politike često zloupotrebljavaju. Međutim, naglasio je da u BiH postoji račun trezora od kojeg svi žive.

- Kada imate viška vremena, onda se bavite politikom i razmišljate o različitostima - poručio je Konaković.

Najbitnije je, naglasio je, zaposlenje građana i investicije u cijeloj BiH, jer od naglašavanja različitosti građani nemaju koristi.

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2017 koji predstavlja otvoreni dijalog između predstavnika vlasti, kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, održava se danas u Sarajevu.

Učesnici imaju priliku razmijeniti mišljenja, svako iz svog ugla djelovanja, kroz četiri panela: reformski kurs ka poslovnom ambijentu, put euroatlanskih integracija - konkurentnost BiH, poslovna zajednica: prilike i izazovi, te glas akademske zajednice.

Organizacija Foruma prva je u nizu aktivnosti povodom obilježavanja 65. godišnjice postojanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Partneri projekta su Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije BiH, Vlada Kantona Sarajevo, UniCredit Bank, MS & Wood, Sarajevo Business Forum 17, Hotel Holiday, Raiffeisen Bank, Coca-Cola, BS telecom solutions, Elektroprivreda BiH, Inside, Via Media, Perutnina Ptuj, VELPRO, Sarajevo City Center, Sberbank i PwC.

(Fena) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.