14.2.2017. 21:27
4
Šta bi Bill Gates uradio sa dva dolara?!
Bill Gates, kao najbogatiji čovjek planete, ali i jedan od vodećih svjetskih filantropa, proveo je dosta vremena radeći i pomažući siromašnima u Africi, tako da zna najbolji način kako živjeti sa samo dva dolara na dan.

Bill Gates je najbogatiji čovjek na svijetu sa čak 74,9 milijardi dolara, što je bogatstvo koje teško možemo i da zamislimo. Iako ima novca i više nego što može da potroši, Gates je čovek koji pokušava da nam objasni kako bismo svi mogli da živimo sa dva dolara na dan.

Gates, kao jedan od vodećih svjetskih filantropa, proveo je dosta vremena radeći i pomažući siromašnima u Africi, tako da zna najbolji način kako živjeti sa samo dva dolara na dan. U tekstu koji je objavio na sopstvenom sajtu, Gatesje ponudio neke “trikove” pomoću kojih možete da živite sa samo dva dolara dnevno, piše Kurir.

“To je ono što bih ja radio – gajio bih piliće” – poručuje Gates, a potom objasnio svoju odluku. Prije svega, o njima je lako i jeftino brinuti se, objašnjava, a mogu da pomognu i održavanju zdravlja djece jer su neprocjenjiv izvor hrane. Jaja mogu pomoći u borbi protiv neuhranjenosti, ali je tu i mogućnost da se izlegu jaja, prodaju pilići, i potom sa tim novcem kupi hrana. I na kraju, pilići su dobra investicija, i Gates ovdje pokušava da nam dokaže da je jedan od najboljih preduzetnika na svijetu.

“Pretpostavimo da farmer počne sa pet kokoški. Jedan od susjeda ima pijetla koji može da pomogne da se dobiju jaja od kokoški. Nakon tri mjeseca, farmer može imati čak 40 pilića. I na kraju, prodajna cijena od pet dolara po piletu, što je tipično u zapadnoj Africi, može da dovede do zarade od preko 1000 dolara godišnje” objašanjava on, prenosi Kurir.

(Amila Alijagić)

Bill Gates
4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.