20.2.2017. 9:37
1
"Aranžman sa MMF-om je u blokadi, vrlo je moguće da dođe do njegovog raskidanja"
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ u blokadi, te da je vrlo realno očekivati da zbog blokada političke prirode da dođe do njegovog raskidanja.

Tegeltija je naveo da je nakon razgovora sa predstavnicima MMF-a u petak izvjesno da će ta institucija čekati do kraja marta da se domaći faktori usaglase u vezi sa ispunjavanjem preostalih prethodnih mjera iz Pisma namjere, te da se, ako do tog roka obaveze ne budu ispunjene, očekuje raskidanje proširenog aranžmana sa MMF-om. 

"Ukoliko se iza toga ništa ne desi, onda će sasvim sigurno doći do prekida aranžmana i moraće se otvoriti neki novi pregovori o nekom novom aranžmanu", rekao je Tegeltija za "Nezavisne novine", napominjući da je Republika Srpska ispunila sve obaveze. 

Tegeltija je rekao da blokade dolaze iz parlamenta Federacije BiH i Savjeta ministara BiH, koji nisu ispunili dogovorene obaveze, od kojih se najvažnija odnosi na Zakon o akcizama.

(Srna)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.