22.2.2017. 12:31
6
"Da Srbi nisu izvršili svoje obaveze, političke Sarajlije i stranci bi nas smatrali odgovornim"
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je evidentan problem u vezi sa zastojem aranžmana sa MMF-om, koji je tijesno vezan za Reformsku agendu, ali da on ne stanuje u Banjaluci, već u Sarajevu, pa se tamo mora i rješavati.

Cvijanovićeva je istakla da su toga svjesni i predstavnici međunarodne zajednice, ali o tome nerado govore na konkretan način. 

"Da kojim slučajem Repubika Srpska nije izvršila preuzete obaveze, svi bi oni - i stranci i političke Sarajlije - bili vrlo konkretni i vrlo jasno bi nas markirali kao odgovorne. Što se tiče institucija Srpske, mi smo svoj dio posla odradili prije dva mjeseca, a u Sarajevu se još od prošlog proljeća poigravaju i sa Pismom namjere i sa Reformskom agendom, mada su im puna usta priče o reformama", naglasila je premijer Srpske. 

Ona je u izjavi Srni ocijenila da postaje smiješno slušati kako oni koji su sve te procese zablokirali pozivaju na nastavak rada na reformama. 

"Najkraće rečeno, mi u Vladi Republike Srpske nemamo namjeru ponovo da se bavimo pitanjima koja su već ranije usaglašena, a koja je onda neko blokirao - što iz hira, što iz nemoći da ih provede. Nemamo namjeru ni trošiti vrijeme po kojekakvim sastancima i otvarati iste teme po milioniti put, znajući da ih drugi nemaju namjeru realizovati", poručila je Cvijanovićeva. 

(Srna / Haris Ahbabović)

6
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.