22.2.2017. 16:32
0
Delegacija PS BiH na regionalnoj radionici Svjetske trgovinske organizacije
Delegacija Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH), koju čine poslanici u Predstavničkom domu PSBiH Mensura Beganović, Predrag Kožul i Borislav Bojić, učestvuje u Beču u radu Regionalne radionice Svjetske trgovinske organizacije (WTO) za članove parlamenata država centralne i istočne Evrope, centralne Azije i Kavkaza.

Radionicu je uvodnim izlaganjem otvorio direktor "Joint Vienna Institute" Thomas Richardson koji je zahvalio delegacijama za učešće i istakao da je riječ o prvom skupu te vrste čiji je cilj da parlamentarcima omogući bolje razumijevanje pravila i funkcionisanja WTO-a, kao i da im pruži priliku da razmijene iskustva i stavove o ekonomskoj i trgovinskoj politici, uključujući i izazove s kojima se u tim oblastima nose države centralne i istočne Evrope, centralne Azije i Kavkaza.

U obraćanju učesnicima radionice, poslanica u Predstavničkom domu PSBiH Mensura Beganović zahvalila je WTO za poziv i naglasila da će BiH,  nakon sticanja punopravnog članstva u WTO, znatno uvećati mogućnosti uspostavljanja snažnije ekonomske saradnje s evropskim i azijskim državama.

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kožul osvrnuo se na komparativne prednosti punopravnog članstva Bosne i Hercegovine u WTO, te upozorio na potrebu zaštite naše privrede i ekonomije u periodu od nekoliko godina nakon sticanja punopravnog članstva u WTO.

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Borislav Bojić informirao je učesnike radionice o toku pregovora predstavnika naše države sa predstavnicima WTO i upozorio da je pred Bosnom i Hercegovinom izazovan period do okončanja pregovora i prijema u članstvo WTO.

- Tokom trodnevnog skupa u Beču članovi Delegacije PSBiH imali su priliku da u bilateralnim susretima sa parlamentarcima iz različitih država razmijene mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, kao i o mogućnostima investiranja u privredu Bosne i Hercegovine - saopćio je Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

(FENA/Merima Druškić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.