13.3.2017. 11:10
0
Biznis forum u Bijeljini - Budite učesnik i pomozite bh. privredi
U Bijeljini će 22. marta 2017. godine biti održan Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“.
Biznis forum bit će prilika da o gorućim problemima u bh. privredi razgovaraju privrednici, predstavnici resornih institucija vlasti, stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, te mladi poduzetnici.

Tema foruma bit će i tereti koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, poput poreza na dodanu vrijednost, brojni parafiskalni nameti, a govorit će se i o budžetskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

Bh. privreda suočava se sa brojnim problemima i čini se da je situacija svakog dana sve teža. O problemima moramo govoriti, ali i tragati za rješenjima ukoliko želimo da nam bude bolje, jer privreda je pokretač razvoja svake zemlje. Imamo pola miliona nezaposlenih, a radna mjesta su u privredi. Ovakva cifra alarm je za buđenje i poduzimanje konkretnih koraka“ – poručila je Ajka Baručić, ekonomska ekspertica u Institutu za razvoj mladih KULT.

Cilj Biznis foruma je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unapređenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Prijave za učešće na Biznis forumu već su počele, a forumu mogu prisustvovati svi privrednici, mladi preduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, studenti i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. Privredi. Prijavni obrazac dostupan je na: http://mladi.org/url/cu, a broj učesnika je ograničen.

Krajem 2016. godine Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“ organizovan je i u Tuzli.

Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“ organizuje Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Grada Bijeljine.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.