29.3.2017. 21:29
0
Privrednici nezainteresovani za korištenje poslovnog inkubatora
Brčanski privrednici nisu naročito zainteresovani za korištenje usluga poslovnog inkubatora koji se nalazi na prostoru nekadašnje baze "Mek Gavern", rekao je danas šef Odjeljenja za privredu u Vladi diitrikta Brčko Pero Gudeljević.

Gudeljević je najavio da će narednih dana biti raspisan javni poziv za korištenje poslovnog inkubatora, s obzirom na to da ima zainteresovanih lica koja koriste sredstva iz programa samozapošljavanja Zavoda za zapošljavanje. 

"Na ukupno 550 metara kvadratnih izgrađenog poslovnog prostora, gdje se mogu organizovati različiti vidovi privredne djelatnosti, imamo sedam cjelina. Tri poslovna prostora su izdata, zbog jednog prostora smo u sudskom sporu sa bivšim korisnikom, a tri su slobodna", rekao je Gudeljević novinarima. 

On je napomenuo da korisnici poslovnog prostora prve godine ne plaćaju zakup, druge godine zakup iznosi jednu KM mjesečno po metru kvadratnom, a treće godine dvije marke. 

"Poslije tri godine prestaje ugovorni odnos i korištenje tog inkubatora. Oni koji su sve vrijeme koristili inkubator trebalo bi da su osposobljeni da sami funkcionišu na tržištu bez pomoći poslovnog inkubatora", naveo je Gudeljević.


(Srna/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.