25.5.2017. 13:09
1
Ramljak: Vraćamo Merkator u BiH
Izvanredni povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak kazao je da će vratiti brend Merkator u maloprodajne lance u Bosni i Hercegovini koji će preuzeti sve dobavljače i zaposlenike te će na taj način napraviti restrukturiranje svih obaveza prema dobavljačima, a istovremeno će biti osigurana i radna mjesta zaposlenika.

To je izjavio nakon sastanka sa nadležnim državnim i entitetskim institucijama, predstavnicima Agrokorovih kompanija u BiH u vezi sa krizom u ovom koncernu i planovima za buduće poslovanje, na kojem je predstavio Akcioni plan sa konceptom i pravcem rješavanja problema u koncernu Agrokor i njegovim firmama kćerkama u BiH.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović kazao je da bh. strana podržava Akcioni plan koji je Ramljak prezentirao, izrazivši želju da on uspije te istakavši da će BiH sa svoje strane adekvatno odgovoriti.

Nositelj poslovnih aktivnosti Agrokora u BiH je trgovinski lanac Konzum koji posluje kao samostalna tvrtka.

Agrokorove firme u BiH osiguravaju radna mjesta za više od 5.000 zaposlenih. Najveći do poslovanja Agrokorove firmi kćerki u BiH ostvaruju na području Federacije BiH. U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u Agrokoru ispostavilo se kako dugovanja prema dobavljačima s područja FBiH trenutno iznose oko 130 miliona KM (oko 66,5 miliona eura).

(Fena/Alen Avdić) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.