1.6.2017. 17:40
0
Iz SDA poručuju: Neusvajanje novog Zakona o PIO-u velika šteta za penzionere
Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da današnje neusvajanje novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u Domu naroda FBiH predstavlja veliku štetu za penzionere u Federaciji BiH.

- Odgovornost za to snose političke stranke koje su onemogućile usvajanje ovog važnog reformskog zakona kojim bi se unijelo više pravde u penzijski fond i osigurala njegova održivost. Da su za ovaj zakon glasali delegati SDP-a, DF-a i Naše stranke Zakon bi bio usvojen bez obzira na neprihvatljivo ponašanje HDZ-a BiH. Međutim navedenim opozicionim političkim strankama su preči uskostranački interesi od dobrobiti penzionera, najosjetljivije kategorije stanovništva - ističu iz SDA i navode da "to nije prvi put da imamo ovakav destruktivan nastup opozicije".

- Zaslijepljeni željom za vlašću i sticanjem jeftinih političkih poena ponovo su zaboravili da se na ovakvim pitanjima stranke ne dijele na poziciju i opoziciju već svi zajedno rade kada je interes građana u pitanju. U situaciji kada su opozicione stranke svjesne blokada koje svojim ponašanjem vrši HDZ, svjesno pristaju da budu dio HDZ-ovog plana “B” i “C” a protiv interesa penzionera - zaključuju iz SDA, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću te stranke.

(Fena / Haris Ahbabović)

PIOSDA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.