21.6.2017. 14:20
8
Vlada KS donijela odluku koja će razbijesniti Sarajlije: Od augusta cijena grijanja veća za 12,64 posto
Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici stavila je van snage Odluku o visini tarifnih stavova, odnosno cijene centralnog grijanja Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Toplane Sarajevo" od 31. maja. Ovom odlukom bilo je propisano povećanje cijene centralnog grijanja od 8,3 posto s primjenom od aprila.

Također, nakon što je Neovisno stručno tijelo analiziralo i ponudilo nove kalkulacije visine ove cijene, Vlada je donijela novu Odluku o visini tarifnih stavova, visini cijene centralnog grijanja koja će od 1. augusta biti veća za 12,64 posto i koja će se primjenjivati do 31. decembra.

Građanima koji su izmirili aprilske i majske fakture za centralno grijanje po osnovu ranijeg povećanja cijene, junske fakture bit će umanjene za iznos povećanja te cijene, saopćeno je danas iz Press službe Kantona Sarajevo.

Nove cijene centralnog grijanja su proizašle nakon Odluke Federalne vlade o povećanju cijena prirodnog gasa od aprila ove godine od 13,5 posto.

U proteklom periodu, na osnovu odluka Vlade Kantona Sarajevo i formiranja cijene gasa u Federaciji Bosne i Hercegovine, dva puta dolazilo je do smanjivanja cijene centralnog grijanja i jednog povećanja cijene.

Za razliku od prethodnog perioda, novim tarifnim sistemom omogućeno je redovno i potpuno snabdijevanje Kantona ovim energentom.

I ove grijne sezone, bez obzira na izrazito dugu zimu i ekstremno niske temperature, funkcija centralnog grijanja nije došla u pitanje te se grijanje svih 55.000 stambenih i poslovnih jedinica odvijalo bez problema i prekida.

(Fena / Haris Ahbabović)

8
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.