28.6.2017. 15:49
0
Tešanj domaćin Biznis foruma „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“
Institut za razvoj mladih KULT i Općina Tešanj organizuju Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“, koji će biti održan u četvrtak, 29.juna 2017. godine u hotelu Vila Ukus u 10 sati.
U okviru Foruma, o gorućim problemima u bh. privredi razgovarat će privrednici, predstavnici resornih institucija vlasti, stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, te mladi poduzetnici.

Prisutnim će se obratiti načelnik Općine Tešanj Suad Huskić i izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić.

Tema foruma bit će i tereti koji ograničavaju rast i razvoj privrede u BiH, poput poreza na dodanu vrijednost, a govorit će se i o budžetskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

Cilj Biznis foruma je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unapređenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Neki od učesnika Foruma su: Dženan Kulović, ekonomski stručnjak/Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici, Edin Jabandžić, predsjednik Udruženja poslodavaca Općine Tešanj, Sehadet Hadžić, Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Haris Smajlhodžić, vlasnik HIT Design-a.

Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“ organizuje Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Općine Tešanj, a u okviru inicijative "Poslovni prostor BH" koju vodi Institut za razvoj mladih KULT, a koja je dio Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.