29.6.2017. 16:22
0
Vlada FBiH se hvali: Zajedničkim javnim nabavkama za KPZ ušteđeno 5.932.226,58 KM
Federalna vlada usvojila je danas na sjednici informaciju o efektima zajedničkih nabavki za potrebe Federalnog ministarstva pravde i kazneno-popravnih zavoda u kojoj je navedeno da je primjenom inoviranog otvorenog postupka zajedničkih nabavki, uz primjenu okvirnog sporazuma s više ponuđača i mini-tenderisanja, postignuto efikasno provođenje javnih nabavki.

U ovoj preliminarnoj fazi nabavki ušteđeno je 5.932.226,58 KM, pri čemu je kod pojedinačnih stavki iskazano povećanje vrijednosti, prije svega zbog povećanih količina nabavki, kao i što se kod nabavke u kantini u sadašnjem postupku tražila robna marka i nije prihvaćen ekvivalent jer se radi o kupovini roba za osuđenički novac.

Navedeno je i da su prethodne zajedničke nabavke imale efekt ušteda. Inače u provođenju postupka zajedničkih nabavki učestvuje osam subjekata (sedam kazneno-popravnih zavoda i Federalno ministarstvo pravde).

Ocjenjujući pozitivnim postignute rezultate, Vlada je podržala napore Federalnog ministarstva pravde i inicijativu da uštede od blizu šest miliona KM budu usmjerene u kapitalne investicije, poboljšanje uslova smještaja i izgradnju novih kapaciteta kazneno-popravnih zavoda, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.