3.7.2017. 9:36
0
BH-Gas: Cijena plina manja za 5%, ostaje li na snazi odluka Vlade KS o poskupljenju grijanja za 12%
BH-Gas na prijedlog Uprave Društva Nadzorni odbor BH-Gasa usvojio je korekciju cijene prirodnog gasa za distributivne kompanije i koja će od 01.08.2017. godine iznositi 495,00 KM/1000 Sm3, u odnosu na važeću od 520,00 KM

Ovo smanjenje cijene prirodnog gasa za distributivne kompanije je utvrđeno na bazi smanjenja kursa USD-a i kao takvo će biti upućeno Vladi Federacije BiH na konačno usvajanje. Pad cijene prirodnog gasa od cca 5% nije ogromno, ali isto znači manja izdvajanja za kućne budžete građana za predstojeći početak sezone grijanja i nadamo se da će u daljnoj proceduri kantonalna javna preduzeća izvršiti korekcije u odgovarajućim iznosima - saopćeno je iz BH-Gasa.

S obzirom da je Vlada KS donijela odluku da se poveća cijena grijanja za 12,64% s primjenom od 1. avgusta 2017. godine postavlja se pitanje da li će doći do izmjene odluke. 


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.