25.8.2017. 11:56
0
Toplane: Priključenje objekta FIA-e i Ureda za reviziju institucija u FBiH na toplifikacioni sistem
KJKP „Toplane - Sarajevo“ u sklopu realizacije projekata na povećanju energijske efikasnosti i izvođenja inženjering poslova na priključenju postojećih objekata na sistem centralnog zagrijavanja, a shodno prethodno potpisanom Ugovoru, obavljaju aktivnosti radi priključenja objekta Finansijsko informatičke agencije ( FIA) i Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine, u ulici Ložionička broj 3, u Sarajevu na toplifikacioni sistem kotlovnice Živko Jošilo.

Realizacija projekta podrazumijeva izdavanje načelne i konačne energetske saglasnosti, nabavku mašinske opreme i materijala, izvođenje mašinskih i građevinskih radova na izgradnji priključnog toplovoda, izgradnju obračunskog mjernog mjesta u objektu, izradu Elaborata geodetskog snimanja trase priključnog toplovoda, nabavku i montažu ventila za radijatore centralnog grijanja, te priključenje poslovnog objekta.

Realizacijom ovih aktivnosti Toplane su dobile novih cca 1.500 m2  zagrijavane površine prostora čime se postiže efikasnije iskorištenje postojećih sistema, ukida se još jedna kotlovnica koja je kao osnovni energent koristila tečno gorivo, odnosno daje se doprinos boljem kvalitetu zraka u centru grada. Priključenjem objekta „FIA“-e  i Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine, na  toplifikacioni sistem KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. povećan je toplotni konzum i energijska efikasnost kotlovnice Živko Jošilo, te je osigurano sigurnije snabdijevanje korisnika toplotnom energijom.

Završetak svih aktivnosti na priključenju poslovnog objekta na sistem centralnog zagrijavanja se očekuje do početka naredne sezone grijanja.


(Patria/Admir Oručević)

FIAToplane
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.