31.8.2017. 20:59
0
“Agrokor” usvojio odluku: “Konzum” će biti dokapitalizovan posredstvom “Leda” i “Sarajevskog kiseljaka”
U namjeri da snažno podrži proces transformacije i daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH, Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora je danas u Zagrebu donijelo odluku o davanju saglasnosti izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BiH u iznosu od 68,7 miliona maraka kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski kiseljak.

Vijeće je također podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona maraka, saopšteno je iz Konzuma. Ovim odlukama se, kako su naveli, osigurava budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupne ekonomije Bosne i Hercegovine, piše “N1“.
 
Agrokor u cijelosti podržava strategiju Konzuma BiH za stabilizovanje poslovanja i današnjim je odlukama pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije. Odlukama danas održanog Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora otvoren je put od strane Agrokora i da Mercator poduzme korake potrebne kako bi se realizovao plan unutar kojeg Mercator tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod brend Mercator, navodi se u saopštenju Konzuma.

Razdvajanjem Konzuma BiH i Mercatora počinje nova strategija Konzuma BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bh. potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine. Stvaranju budućih boljih poslovnih rezultata će znatno doprinijeti i prestanak daljih obaveza plaćanja zakupa za velike trgovine Mercatora kao i obaveze održavanja istih, navodi se u saopštenju Konzuma.

Kompletan proces je, kako su naveli, vođen s posebnom pažnjom posvećenom očuvanju radnih mjesta i socijalnom osjetljivošću, a zaštita interesa uposlenika kompanije Konzum BiH je bila prioritet. Daljnja strategija Konzuma BiH i povratak Mercatora na tržište BiH osigurava dodatnu stabilnost i očuvanje radnih mjesta naših uposlenika.

Odluke Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora tako će osigurati daljnju stabilnost poslovanja. Današnje odluke su na dobrobit uposlenika, dobavljača ali i brojnih kupaca koji zahvaljujući Konzumu BiH, a uskoro ponovo i Mercatoru, imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama, saopšteno je iz Konzuma.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.