27.9.2017. 20:04
3
BiH najgora na svjetskoj listi konkurentnih država
Svjetski ekonomski forum (WEF) proveo je istraživanje o globalnoj konkurentnosti koje je pokazalo da je među devet država jugoistočne Evrope BiH na posljednjem mjestu.

Najkonkurentnijom državom na jugoistroku Evrope pokazala se Slovenija koja zauzima 48. mjesto na svjetskoj listi konkurentnosti.

Bugarska je iza Slovenije, na 49. poziciji…

Bosna i Hercegovina se nalazi na 103., a Srbija na 78. mjestu.

U istraživanju, koje je obuhvatilo 137 država svijeta, Švicarska je na prvom mjestu globalne konkurentnosti, a slijede je Sjedinjene Američke Države i Singapur.

Ključni parametri WEF za plasman država su: koliko je država sposobna da svojim građanima osigura što veći prosperitet, te kako produktivno koristi resurse koje ima na raspolaganju.

(Merima Druškić)

WEF
3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.