3.11.2017. 15:20
2
"Čudna matematika Vlade Kantona Sarajevo, iz ovog proizilazi da je cijena od 1. augusta viša za 12,64 posto"
Iako je još u junu Vlada Kantona Sarajevo uvećala cijenu grijanja za 12,64 posto, a zatim je u avgustu "snizila" za 2,54 posto, što je uvećanje za cca. 10 posto, tek uz ove račune su građani osjetili to "po džepu", saopćila je Demokratska fronta.

- Ciljano odabrano donošenje takve odluke u periodu nižih računa, gdje uvećanje za dvije-tri KM i nije bilo primjećeno od građana, ovih dana je ono glavna tema - stoji u saopćenju.

U saopćenju se citira Odluka Vlade KS donesena 21. juna: Vlada je, nakon što je na njeno traženje Neovisno stručno tijelo analiziralo i ponudilo nove kalkulacije visine ove cijene, donijela novu Odluku o visini tarifnih stavova, tj. visini cijene centralnog grijanja koja će od 1. avgusta 2017. godine biti veća za 12,64 posto i koja će se primjenjivati do 31.12.2017. godine. 

- Iz ovog proizilazi da je cijena od 1. avgusta viša za 12,64 posto, onda umanjena za 2,54 posto retroaktivno, a primjenjivaće se od 1. decembra. A povećanje u novembru, za oktobarsku potrošnju. Ovdje, osim udara na džep, udara se i na inteligenciju, jer je ovo čudna neka matematika, a sve na štetu građana - saopćila je Demokratska fronta.

(Fena / Haris Ahbabović)

DFVlada KS
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.