22.5.2018. 16:50
1
Fadil Novalić: Rebalansom budžeta 107 miliona KM preusmjereno za gradnju brzih cesta u FBiH
Usvajanjem rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta omogućeno je da se 107 miliona KM stave na raspolaganje za izgradnju planiranih infrastrukturnih projekata koje implementira javno preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

- Ovo je jedina suštinska izmjena u budžetu, koja se sastoji od preusmjeravanja neutrošenih 107 miliona KM iz 2017. u aktuelnu budžetsku godinu radi gradnje brzih cesta u FBiH. Ukupno će za ove namjene biti investirano 290 miliona KM - rekao je federalni premijer Fadil Novalić.

Novalić je obrazložio je da je Federaciji uplaćeno 87.207.037 KM, jer je BiH ispunila sve uslove iz matrice politika u okviru DPL projekta sa Svjetskom bankom, te da je 97.214.772 KM doznačeno u budžetu FBiH s obzirom na to da su ispunjene prethodne mjere iz Pisma namjere proširenog aranžmana s MMF-om.

Zbog navedenog, Federalno ministarstvo finansija je izmijenilo strukturu finansiranja ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH na način da se odustalo od planirane prodaje potraživanja u iznosu od 60 miliona KM, te je smanjena planirana emisija obveznica za 124 miliona KM.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.