6.1.2020. 22:45
0
CPCD-ova Akademija izrade EU projekata dostupna nezaposlenima u Sarajevu
Program mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo omogućava nezaposlenima da osiguraju finansiranje programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije.

Nezaposleni mogu aplicirati na program obuke "Akademija izrade EU projekata" koju implementira CPCD SMART centar za obrazovanje odraslih i osigurati finansiranje cjelokupne obuke u trajanju od šest mjeseci, saopćili su iz CPCD-a (Centar za promociju civilnog društva).

Aplikacije poslane do 10. januara omogućavaju prisustvo nastavi Akademije koja će početi 16. januara, a potrebno je dostaviti dokaz o apliciranju na program obuke što se smatra potvrdom učešća u programu.

Polaznici nemaju obavezu plaćanja prisustva časovima Akademije do trenutka objave rezultata po Javnom pozivu nezaposlenim osobama za učešće u programu obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije.

Edukacije će se održavati u prostorijama Centra za promociju civilnog društva u Sarajevu. Program traje 130 radnih sati raspoređenih u šest mjeseci, a polovina radnih sati se odnosi na grupnu nastavu, ostalo se odnosi na online nastavu te individualni rad s polaznicima.

Škola je namijenjena zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, ministarstvima, kantonalnim javnim preduzećima, zavodima, ustanovama i drugim institucijama, organizacijama civilnog društva, privrednim subjektima, kao i osobama koje žele unaprijediti znanja i vještine u tim oblastima.

Polaznici Akademije moraju imati završenu minimalno srednju školu, a prijem polaznika će se vršiti na osnovu rezultata uvodnog testiranja koji će mjeriti nivo informatičke pismenosti, vještine prikupljanja i selekcije podataka, medijske pismenosti i logičnog promišljanja i rješavanja problema.

Broj polaznika je ograničen na 20, a po završetku programa svi polaznici polažu test na osnovu kojeg stiču certifikat i uvjerenje o uspješno završenoj Akademiji izrade EU projekata.

Nakon završene Akademije polaznici će osim jednog pripremljenog projektnog prijedloga steći i kompetencije potrebne za pripremu i pisanje projektnih prijedloga u budućnosti.

Ideja za kreiranjem ovog programa nastala je prije 10 godina, kao rezultat promjena na tržištu rada u BiH i zemljama regiona, ali i analize potražnje stručnih osoba za pisanje projekata u vladinim i nevladinim organizacijama, ministarstvima i kompanijama.

CPCD SMART centar za obrazovanje odraslih ima više od 140 uspješno implementiranih projekata te 13 godina prenošenja znanja drugima u oblasti izrade projekata za Evropsku uniju.

(Fena)

CPCD
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.