5.6.2020. 11:14
0
Bilješke o utjecaju COVID-19 na finansijske politike, vanjski i privatni sektor na Zapadnom Balkanu
Objavljena je nova serija bilješki Svjetske banke, koje sagledavaju uticaj COVID-19 na fiskalnu politiku, finansijski sektor, vanjski sektor i privatni sektor na Zapadnom Balkanu.

Ovim bilješkama je kompletiran nedavno objavljeni Redovni ekonomski izvještaj za Zapadni Balkan (RER) #17 i prateće Bilješke za zemlje – objavljeni 29. aprila i 29. maja – a daju projekcije makroekonomskih uticaja COVID-19 na Zapadni Balkan.

Ova završna grupa bilješki naglašava specifične teme za pojedine sektore – politike fiskalnog, finansijskog i vanjskog sektora i uticaj na privatni sektor, kako ga vide firme – što je od kritičnog značaja za adekvatan srednjoročni odgovor politike na uticaje COVID-19.  

Posljednje bilješke uključuju:

Ekonomski i socijalni uticaj COVID-19 na fiskalnu politiku
Ekonomski i socijalni uticaj COVID-19 na finansijski sektor
Ekonomski i socijalni uticaj COVID-19 na vanjski sektor
Osjetljivost Zapadnog Balkana na COVID-19: Perspektiva na nivou firme
 

Kompletni RER #17 za Zapadni Balkan sada prikazuje cjelokupnu sliku uticaja pandemije COVID-19 na Zapadni Balkan i daje preporuke kako na adekvatan način dizajnirati opcije odgovora makro, socijalne i sektorski specifičnih politika u regiji u kratkoročnom i srednjoročnom periodu.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.