19.4.2021. 18:47
0
BEZštelne prilike za mlade osobe u općini Novo Sarajevo
Omladinska Banka od ove godine djeluje i u općini Novo Sarajevo, gdje mladim osobama nudi mogućnost individualnog razvoja ali i mogućnost unaprijeđenja lokalne zajednice uz finansijsku i mentorsku podršku članova Odbora Omladinske Banke Novo Sarajevo.

Omladinska Banka Novo Sarajevo u saradnji sa Fondacijom Mozaik i općinom Novo Sarajevo je 15.04.2021. godine raspisala poziv za sufinansiranje društveno korisnih projekata i mikrobiznisa na podučju općine Novo Sarajevo. 

Cilj poziva je kreiranje funkcionalnije i naprednije lokalne zajednice, kao  i promocija omladinskog aktivizma u svrhu jačanja lokalne zajednice. 

Za realizaciju društveno-korisnih projekata Omladinska Banka Novo Sarajevo dodjeljuje bespovratna novčana sredstva u iznosu 500 KM - 1.500 KM.

Prijava na Poziv Omladinske Banke Novo Sarajevo za sufinansiranje društveno korisnih projekata može se izvršiti putem platforme lonac.pro, a mogu se prijaviti neformalne grupe mladih ljudi koje broje 3-7 članova starosne dobi 17-35 godina

Pored sufinansiranja  društveno korisnih projekata, u cilju jačanja ekonomije u lokalnoj zajednici, Omladinska banka Novo Sarajevo poziva mlade osobe na pokretanje vlastitog biznisa uz pomoć bespovratnih novčanih sredstava Omladinske Banke. Za pokretanje vlastitog mikrobiznisa Omladinska Banka Novo Sarajevo dodjeljuje bespovratna novčana sredstva u iznosu do 2.000 KM.

Prijava na na Poziv Omladinske Banke Novo Sarajevo za sufinansiranje pokretanja vlastitog mikrobiznisa može se izvršiti putem platforme lonac.pro, a mogu se prijaviti fizička lica starosne dobi 18-35 godin uz uslov da mikrobiznis koji je predmet prijave nije prethodno registrovan.

Ukupan fond za društveno korisne projekte iznosi 12.000 KM dok fond za mikrobiznise iznosi 4.000 KM. 

Više informacija o Pozivu Omladinske Banke, možete dobiti na sljedećim linkovima:

https://www.lonac.pro/preko-120-000-km-za-drustvene-projekte-mladih-u-24-zajednice-u-bih

https://www.lonac.pro/preko-100-000-km-bespovratnih-sredstava-za-biznis-ideje-mladih-u-28-zajednica-sirom-bih

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.