20.4.2021. 22:48
0
RS prodao obveznice u vrijednosti 300 miliona eura
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da su obveznice Republike Srpske danas emitovane na Londonskoj berzi u vrijednosti od 300 miliona eura, te da će odlučiti da li će sutra prodati još 50 miliona eura.

"To je dobra vijest za sve građane Republike Srpske, usmjerićemo novac na povećanje plata i neke druge projekte, te za servisiranje dugova", rekao je Dodik.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH objavio je odgovor koji je dobio od guvernera Centralne banke BiH Senada Softića na pismo koje je uputio u vezi sa zaduženjem Republike Srpske.

"CB BiH nema nikakvu ulogu niti mehanizam da učestvuje u donošenju odluka za zaduživanje, na bilo kojem nivou vlasti. Na kraju naglašavamo, da prema važećem Zakonu o Centralnoj banci BiH, CB BiH ne može i neće odgovarati za obaveze koje su preuzete od drugih subjekata bez obzira da li se radi o državi, entitetima, kantonima ili drugim nižim nivoima vlasti", naveo je Softić u odgovoru. 

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.