21.6.2021. 10:15
0
Investicije u Aziju prošle godine porasle uprkos pandemiji
Priliv stranih direktnih investicija u Aziju porastao je prošle godine za četiri posto, na 535 milijardi dolara, prkoseći pandemiji COVID-19, dok su se strani investitori nastavili kladiti na najveća tržišta u regiji Kinu i Indiju, pokazao je Izvještaj Ujedinjenih nacija o svjetskim investicijama za 2021.

Porast je u kontrastu s naglim padom globalnih tokova direktnih stranih investicija koji su pali za 35 posto, na jedan bilion dolara, pogođeni recesijom izazvanom pandemijom i najgorom od Drugog svjetskog rata.

Pad je značio da su globalni tokovi investicija prošle godine bili gotovo za petinu niži od 2009. nakon globalne finansijske krize.

Razvijene ekonomije zabilježile su dramatičan pad stranih investicija, a Evropa je zabilježila pad od 80 posto, javlja DW.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.