21.8.2021. 14:30
0
Čičić: Budžet KS je manji za 160 miliona, ali građanima ništa faliti neće
Davor Čičić, ministar finansija Kantona Sarajevo, oglasio se danas povodom posljednjih dešavanja na području Kantona Sarajevo.

"Građani Kantona Sarajevo trebaju znati da je budžet stabilan i da oni neće biti uskraćeni niti za jedno svoje pravo, uprkos činjenici da je budžet za ovu godinu manji za 160 miliona KM.

Racionalizacijom i odgovornim upravljanjem sredstvima osigurali smo stabilnost kantona. Samo u zadnjih par mjeseci osigurali smo finansiranje troškova vrtića za svu djecu, isplatili dodatke zdravstvenim radnicima, pronalazimo sredstva za buduće uvećanje dječijeg dodatka za porodice sa troje i više djece. Osigurali smo i finansijsku podršku poduzetnicima pogođenim pandemijom i pokrenuli čitav niz projekata", navodi Čičić.

Ministar Čičić je pozvao opoziciju u KS da prestane sa fokusiranjem na sporedna pitanja i medijski senzacionalizam, te da konstruktivno doprinese unapređenju stanja u kantonu.

"Umjesto izmišljenih skandala, želim da se svi zajedno fokusiramo na razvoj Kantona. Ova Vlada kreće u značajne razvojne projekte i objektivni, dobronamjerni kritički osvrti su dobrodošli. Gradimo prugu Ilidža-Hrasnica, rekonstruišemo cijelu tramvajsku prugu i nabavljamo nove autobuse, tramvaje i trolejbuse.

Gradimo Prvu transverzalu. Ovo su samo neki od projekata za koje smo iznašli načine da osiguramo finansiranje preko EBRD-a i EIB-a. Radi se o kapitalnim, preznačajnim projektima da bismo dopustili da lične sujete ili populizam osujete ili uspore njihovu realizaciju. Svaki vid konstruktivnog opozicionog djelovanja je u tom pogledu dobrodošao, ukazivanja na eventualne propuste i djelovanja kao korektivni faktor. Sve drugo je isprazna priča koja nas sve odvlači od rješavanja stvarnih problema građana koje ova Vlada rješava, unatoč znatno manjem budžetu," istaknuo je Čičić.

(nap)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.