14.9.2021. 8:42
0
Okrugli sto posvećen proizvodnji električne energije za vlastite potrebe
Uz učešće više od stotinu predstavnika nauke, privrede, vlasti, investitora i stručnjaka, u Sarajevu će danas biti održan okrugli sto posvećen proizvodnji električne energije za vlastite potrebe.

Organizator skupa je Bosanskohercegovački komitet Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BH K CIGRE) koji i na ovaj način iskazuje svoju posvećenost energetskim problemima današnjice, ali i ozbiljan pristup u kreiranju budućnosti ne samo kada je u pitanju proizvodnja električne energije nego mnogo šire od toga.

Prema najavi organizatora, govornici će biti: Edhem Bičakčić, predsjednik Bh. komiteta CIGRE; Admir Jahić, Mirza Šarić, Ajla Mehinagić i Ajla Merzić iz Elektroprivrede BiH, Drago Bago i Ivan Ramljak iz Elektroprivreda HZHB, Sandra Rikalo iz Elektroprivrede RS, Senad Aganović, FERK, Dalibor Muratović, EPA USAID, Mirsad Šabanović, ASA Energija, a putem linka i Mirza Kušljugić, Elektrotehnički fakultet Tuzla. Moderator će biti Almir Muhamedbegović, Operator za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju (OIEiEK).

Uoči skupa predsjednik CIGRE BiH Edhem Bičakčić za Fenu je izjavio da će ovaj okrugli sto svojim stručnim raspravama doprinijeti donošenju zaključaka, koje će nadležne vlasti pretvoriti u takva zakonska rješenja da se krajnji kupci opredijele i aktiviraju i kao proizvođači električne energije.

Domaćin skupa je kompanija Energoinvet, a početak je najavljen za 10.00 sati.

(Fena)

Struja
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.