28.4.2022. 22:04
0
Twiter objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon prodaje Musku
Twitter je objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon što je pristao da bude prodat milijarderu Elonu Masku, javljaju agencije.

Kompanija je saopštila da je prihod porastao za 16 odsto, na 1,2 milijarde dolara od januara do marta u poređenju sa istim periodom protekle godine, prenosi N1.

Twitter je prijavio da je u prosjeku imao 229 miliona aktivnih korisnika dnevno u tom kvartalu, što je oko 14 miliona više u odnosu na revidiranih 214,7 miliona dnevnih korisnika u prethodnom kvartalu.

Maskov ugovor o kupovini Twittera vrijedan 44 milijarde dolara najavljen je ranije ove nedjelje, a očekuje se da će ugovor biti zaključen u naredom periodu.

Ipak, prije nego što se posao zaključi, akcionari će morati da se povuku, kao i regulatori u Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama u kojima Twitter posluje.

Musk, inače vlasnik kompanije električnih automobila Tesla, kaže da planira da Twitter bude privatan.

Ukoliko to učini, kompanija više neće biti dužna da akcionare, niti javnost izvještava o svojim finansijskim rezultatima, navode agencije. 


(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.