4.5.2022. 15:55
0
Projekat VE Vlašić: Sporazum o saradnji EPBiH i Evropske investicijske banke
Admir Andelija, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Lilyana Pavlova, potpredsjednica Evropske investicijske banke (EIB), potpisali su Sporazum o saradnji između EIB i JP Elektroprivreda BiH za finansiranje konsultantske usluge procjene kritičnih staništa na lokalitetu buduće Vjetroelektrane Vlašić, kojim su definisani uslovi za realizaciju finansijske saradnje i konsultantske usluge.
U okviru Inicijative za ekonomsku otpornost (ERI-Economic Resilience Initiative) Evropska investicijska banka je za realizaciju konsultantske usluge odobrila grant sredstva u iznosu 300.000 EUR. 

Cjelokupan postupak ugovaranja i odluke o izboru ugovarača, upravljanja ugovorom i plaćanja konsultantskih usluga će provesti EIB u skladu sa svojim politikama, pravilima i procedurama nabavke. Ugovor će biti zaključen između EIB i izabrane konsultantske kompanije.  
 
JP Elektroprivreda BiH će biti uključena u proces definisanja tehničkih specifikacija, što podrazumijeva i saglasnost na TOR, koje će EIB koristiti u tenderskoj dokumentaciji i praćenju i nadzoru nad realizacijom ugovora i blagovremeno dostavljati odluke i informacije banci i konsultantu za potrebe izvršavanja usluga.  
 
Sporazuma o saradnji između EIB i JP Elektrorpivreda BiH za finansiranje konsultantske usluge procjene kritičnih staništa na  lokalitetu buduće Vjetroelektrane Vlašić, pripremljen je u skladu sa zaključcima sa Procjenjivačke misije obavljene sa bankama KfW i EIB u toku 2020.godine i zatražene podrške od EIB sa fokusom na okolinske i socijalne aspekte u toku pripremne faze projekta.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.