15.3.2023. 11:55
0
AS Holding pokreće projekat „AS - perspektiva za mlade u BiH“
FOTO: Emira Duratbegović, Potpredsjednica za ljudske resurse AS Holdinga
Kako bi ohrabrili mlade ljude da ostaju u svojoj domovini i spriječili odliv radno sposobne populacije, jedna od najvećih prehrambenih bh. grupacija AS Holding, pokreće projekat usmjeren na Z i Alpha generacije pod nazivom „AS-perspektiva za mlade u BiH“.
Cilj ovog velikog projekta jeste potaknuti mlade ljude na razvoj, kroz struktuirane pripravničke koncepte i snažno stručno mentorstvo,  te im na taj način ponuditi perspektivnu klimu za njihov budući posao i ostanak u BiH. 

Želimo uticati na zaustavljanje trenda odlazaka iz naše države tako što ćemo mladim kolegama, kroz naš program pokazati kako postoji potreba, želja i volja da im se posvetimo kroz kvalitetan proces zapošljavanja pripravnika. Sa ekspertnim mentorima, kroz ovakve inicijative, želimo biti poticajno radno okruženje i mjesto na kojem se mladi mogu profesionalno orijentirati, upoznati industrije u kojima djelujemo i specijalistički se razvijati„ – istakla je Emira Duratbegović, Potpredsjednica za ljudske resurse AS Holdinga. 

AS Holding je odnedavno i korporativni partner STAR platforme koja je nastala na osnovu 20-godišnje prakse MUNJA Inkubatora društvenih inovacija i info platforme Hocu.ba, koji je među vodećim organizacijama za osnaživanje mladih u BiH. 

Naše partnerstvo sa STAR platformom u ulozi „mosta“ je veoma značajno, jer ćemo tako povezati mlade talente sa najpoznatijim bh. kompanijama unutar naše grupacije i pružiti nove mogućnosti za njihovu tranziciju na tržište rada. Kroz ovu platformu ističemo važnost ulaganja u mlade na tržištu rada, posebno u segmentu profesionalne orijentacije. Kroz psihološko testiranje, važno za proces selekcije koji kandidati prolaze prilikom konkurisanja za određenu poziciju,  i upoznavanje sa različitim područjima rada, pomoći ćemo im da sami uvide šta im to najbolje odgovara, čime da se bave, u skladu sa osobinama ličnosti i profesionalnim interesima„ – navodi Emira.

Kroz navedene projekte, AS Holding će svim zainteresovanim mladim ljudima koji, svojim znanjem i radom, žele doprinjeti društvu i državi, osigurati izuzetno vrijedno pripravničko iskustvo i karijerno ih usmjeriti na tržištu rada, dodatno razviti njihove vještine i uvezati ih sa domaćim kompanijama.   
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.