16.9.2024. 19:08
0
Nadomak Sarajeva napravljen park po uzoru na sliku Van Gogha: Bh. biznismen svoje zemljište pretvorio u pravi raj
Bosanski biznismen Halim Zukić pretvorio je svoje zemljište u park kreiran po uzoru na sliku Vinsenta Van Goga – Zvjezdana noć. Projekat je razvijao šest godina, ali još nije poznat datum otvaranja za posjetioce.

Park se nalazi nedaleko od njegovog rodnog mjesta Visokog u Bosni i Hercegovini, na imanju koje je kupio 2018.

U ranijim intervjuima istakao je da su ga na ovu kreaciju podstakli krivudavi tragovi traktora na imanju, koji su ga podsjetili na sliku.

Prvo je krenuo od pravljenja jezeraca da bi potom napravio staze. Posadio je ruže, lavandu i drugo bilje u šest nijansi plave i ljubičaste. U parku se mogu naći i životinje, kao i sadržaji za zabavu i rekreaciju.

Bosanski biznismen kaže i da je bio predmet podsmijavanja zbog svoje ideje, a da je ovaj park sada primjer kakvu moć i uticaj može da ima umjetnost. Dodaje i da ga je ovaj projekat značajno promijenio, piše Forbes BiH.

A priču o čovjeku koji je sve ovo pokrenuo, o njegovom nesvakidašnjem i ogromnom poduhvatu, pogledajte u video prilogu rađenom u martu ove godine:

 
0
EKONOMIJA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.