2.11.2015. 15:54
0
Jennifer Lawrence napušta „Igre gladi“
Jennifer Lawrence se oprašta od popularne franšize "Igre gladi", koja je od nje napravila mega zvijezdu i rijetku holivudsku akcionu heroinu, prenosi AFP.

Ona u posljednjem dijelu "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2", koji će se u kinima naći od druge polovine novembra, glumi Katniss Everdeen, koja vodi pobunjenike u borbi protiv nepravde u njihovom distopijskom svijetu.

To je posljednje poglavlje veoma uspješne sage koja je Lawrenceovu vinula u glumački vrh i proslavila je. Ona je dobila Oskara 2013. godine za najbolju žensku ulogu u filmu "Playbook", ali i status jedne od najplaćenijih glumica.

"Mislim da će biti prilično bizarno kada film napokon izađe, a sve je spremno za to. Ovaj film je bio moj život toliko godina", rekla je ona.

U pretposljednjem dijelu "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1" iz 2014. Katniss se nije samo borila za svoj život, već je postala simbol revolucije, a u posljednjem filmu ona vodi pobunu protiv totalitarne vlasti Distrikta 13.

Katniss se sada mora nositi sa emocionalnom nestabilnošću njenog poštovaoca Petea (Josha Hutchersona) dok i dalje uživa podršku drugog muškarca u svom životu, njenog najboljeg druga Galea kojeg igra Liam Hemsworth. Serijal je rađen po istoimenoj tinejdžerskoj noveli Suzanne Collins.

(Nedim Pobrić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.