14.1.2016. 10:00
0
Za Zlatnu malinu kino hit "50 nijansi sive" nominiran u šest kategorija
Po šest nominacija za Zlatnu malinu, među kojima je i ona za najgori film, imaju "50 nijansi sive", "Jupiter Ascending", "Pixels" i "Paul Blart Mall Cop 2".

Samo jednu manje, odnosno "zavidnih" pet nominacija prikupio je jedan od najneuspješnijih filmova prošle godine "Fantastična četvorka".

Za najgoreg glumca nominirani su Johnny Depp, Jamie Dornan, Kevin James, Adam Sandler i Channing Tatum, dok su u kategoriji najgore glumice nominirane Katherine Heigl, Dakota Johnson, Mila Kunis, Jennifer Lopez i Gwyneth Paltrow.

Proglašenje dobitnika Zlatne maline održat će se 27. februara u Los Angelesu, dan uoči dodjele Oscara.

Zlatna malina je nagrada koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja. Utemeljio ju je američki pisac reklamnih tekstova i publicist John J. B. Wilson 1981.godine. 

Godišnja dodjela nagrada Zlatna malina u Los Angelesu održava se dan prije dodjele Oscara. Jedna nagrada najčešće košta 4,97 dolara. Oblika je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je nasprejana zlatnom bojom.

(FENA)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.