17.2.2016. 15:39
0
Loša gledanost novog dokumentarca Michaela Moorea
Dokumentarni film "Where to Invade Next" Michaela Moorea ostvario je na kino-blagajnama najslabiji rezultat u cijeloj njegovoj karijeri.

Mooreov prvi film nakon šest godina u kojem on putuje svijetom u potrazi za dobrim zakonodavstvom koje bi se moglo primijeniti i u SAD-u, počeo se prikazivati u 308 američkih kina prošlog vikenda te zaradio 897.034 dolara, odnosno u prosjeku 2912 dolara po kinu. To je znatno manje od rezultata njegovog filma The Big One iz 1998. (koji je u prosjeku ubrao 4452 dolara) ili od Mooreovog igranog filma Canadian Bacon iz 1995. (prosječno 3810 dolara). Štoviše, rezultat novog Mooreovog filma je poražavajuć u usporedbi s filmom Capitalism: A Love Story iz 2009. koji je u svakom kinu zaradio prosječno 57.991 dolar.

Navodno je Moore odbio Netflix koji je bio spreman otkupiti film za prikazivanje, jer je želio poslati film u što je više moguće kino dvorana.

Tokom proljeća Where to Invade Next bit će prikazan u ograničenom broju kino-dvorana u Njemačkoj, Luxembourgu, Grčkoj, Švedskoj i Nizozemskoj.

(FENA) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.