8.3.2016. 12:58
0
„Zootopia“ obara rekorde crtanog filma „Frozen“
Crtani film „Zootopia“ je u Americi oborio rekord „Frozena“ tokom prvog vikenda prikazivanja sa inkasiranih 73,7 miliona dolara, saopštio je Disney.

Ginnifer Goodwin pozajmljuje glas zečici Judy Hopps koja postaje član policijskih snaga. Priča je smještena u životinjskom svijetu u kojem predatori i plijen žive u miru – niko nikog ne jede, pa čak i ne maltretira, što policijski poziv čini pomalo dosadnim. 

Iako Judy vrijedno radi, načelnik policije Bogo, bufalo prodornog glasa (pozajmljuje ga Idris Elba), sumnja u njene sposobnosti i zadužuje je za regulisanje parking mjesta. 

To je ne obeshrabruje, nego se trudi da postane najbolja u svom poslu. Dok daje kazne za pogrešno parkiranje, upoznaje Nicka Wildea (Jason Bateman), lisca prevaranta koji uživa u tome da se šali na njen račun. Ipak, ona uspjeva da ga ubijedi da bude koristan i pomogne joj da pronađe nestalog gospodina vidru. Ispostavlja se da je njegov nestanak povezan sa zavjerom u vrhu vlasti da unese strah među stanovnike Zootropolisa i učini ih ponovo agresivnim i opasnim.

Na filmu je radila i pjevačica Shakira, koja je pozajmila glas jednoj gazeli i izvela naslovnu numeru. 

“Zootropolis” je sasvim drugačija priča o životinjskom carstvu i sigurno je vrijedi pogledati. U našim kinima se prikazuje od 3. marta.

(Nedim Pobrić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.