13.8.2016. 8:19
0
Slavni glumac De Niro: Malo je gradova u svijetu pokazalo veliko srce kao Sarajevo
Počastvovan sam što dobijam nagradu Srce Sarajeva - grada koji je pokazao veliko srce kada je bilo najteže. Nema mnogo gradova u svijetu koji su tako nešto pokazali - poručio je publici u prepunom Otvorenom kinu legendarni glumac Robert De Niro prilikom primanja nagrade Počasno srce Sarajeva.

De Niro je kazao da postoje sličnosti između Sarajevskog filmskog festivala i Filmskog festivala Tribbeca u New Yorku čiji je dugogodišnji umjetnički direktor.

  - Oba su festivala nastala iz teških uvjeta i u teškim vremenima. To su festivali koji uz moć filmske umjetnosti nalaze snagu koja nas ujedinjuje - kazao je legendarni glumac.

Nagradu Počasno Srce Sarajeva De Niru je uručio direktor SFF-a Mirsad Purivatra, a publika je bila u prilici da pogleda i nekoliko kadrova iz filmova koji su obilježili karijeru legende američkog i svjetskog glumišta.

Nakon ceremonije dodijele nagrade, u Otvorenom kinu publici 22. SFF-a prikazana je i digitalizirana verzija kultnog filma "Taksista"  koji je De Niru priskrbio status glumačke legende.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.